Bangsi Alas

Assalamualaikum wr.wb

Seugala jeuneh pujoe mandum meuwoe kepada Allah,Seulaweut sajan mandum keu Rasulullah. 

Nibak ureo yang meubahgia nyoe admin meuneuk sambong tulesan tentang peukakah musik yang na di aceh, nan peukakah musik nyoe nakeuh :

BANGSI ALAS 

Bangsi Alas
Courtesy Of Google
Bangsi alas nakeuh salah saboh peukakah musik tradisional yang na di Aceh, khusus jih bak daerah Alas kabupaten Aceh Tenggara.
Seujarah geupeuget bangsi nyoe menuroet haba brat that meu peungaroeh deungen hai-hai yang meubee mistik, yaitu wate na ureung meninggai bak saboh gampoeng, disinan keuh bangsi geupeuget dan geupeuhanyeut dalam krueng, meukeusuet hate mangat jiteumei le aneuk miet yang kayem meuen bak krueng, dan o’eh lheuh geupeuhanyeut dalam krueng ureung yang peuget bangsi nyan geuseutet ho jibame bangsi, dan meunyoe kajiteumei lee aneuk miet teuma bangsi nyan geu cok pulang le ureung peuget nyan, disinan keuh asai muasai bangsi yang ji meusu lagak.

 Bangsi Alas
Courtesy Of Google

Bangsi nyoe nakeuh salah saboh peukakah musik yang cara meuen jih deungen cara ji yub, cara peumeuen jih karab sama lage seurune kalee.
Bangsi nyoe pun kajisahkan sebagoe salah saboh peukakah musik tradisinal yang asai jih dari aceh, bahkan referensi jih pun jinoe kana bak wikipedia, bagi rakan-rakan lon yang kureung jeulah deungen tulesan nyoe, jeut neubaca di :

Leave a Reply

Your email address will not be published.