Gunci Buy | Isopoda Darat Dari Acéh

Assalamualaikum wr.wb

Syukur ngen pujoè mandum meuwoè keu sidroè Allah, Seulawèut sajan mandum kèu Rasulullah

Nibak kesempatan nyoe teulubeh  dilé Admin méunéuk sapa pembaca setia blog nyoé, ka trep that ka Admin hana meuposting sapue pih, dan mangat jeut keu ubat rindu bagi pembaca sikalian uroenyoe Admin meuneuk bahas tentang salah saboh jeuneh binatang yang Admin rasa mungken “hana jituri” lé kalangan aneuk muda khusus jih di Acéh jinoe. 
Binatang yang akan Admin peugah jinoe nakeuh salah saboh jeuneuh dari binatang uteun,arti jih binatang yang cuma tateumeung khusus dalam uteun,tapi hana meutop kemungkinan chit binatang nyoe akan jai tateumeung dalam gampong bahkan kota. binatang nyoe nan jih :
GUNCI BUY 
Nan latin dari binatang nyoe adalah Eurydice yang artijih gutei kayeé.untuk leubeh jeulah lom mengenai binatang nyoe,jeut neubaca bak wikipedia. bagi yang hana neutuoh kiban Gunci Buy nyan nyompat Admin peuleumah :
 
Gunci Buy
Courtesy Of Zoolbahri Phone

Binatang nyoe ciri-ciri jih kulet warna coklat meukeunitam, na gaki jai dan biasa jih menyoe tamat akan ibaloet droe jih atawa ji seupet droe jih, lage bak gamba di miyueb nyoe :

Gunci Buy
Courtesy Of Zoolbahri Phone

Gamba di ateuh nyoe Admin teumeung bereukat salah saboh rakan dari Admin yang na hp camera di saat nyan, dan binatang nyoe Admin teumeung bak saboh gampong yang nan jih : Gampoeng Serbajaman Tunoeng Kecamatan Tanah Luas Kabupaten Aceh Utara.

Boh Husen | Peunajôh Uroe Raya

Assalamualaikum wr.wb

Syukur ngen pujoè mandum meuwoè keu sidroè Allah, Seulawèut sajan mandum kèu Rasulullah

Nibak wate yang singkat nyoe Admin meuneuk tuleh bacut tentang kueh-kueh yang geuhidang lee ureung Aceh wate trōh jamee u rumōh, leubeh2 wate uroe raya lage nyōe rupa, kueh yang akan Admin peuturi nyoe nan jih :
KUEH BOH HUSEN
Boh Husèn
Courtesy Of IG : Muksal_Mina

Kueh boh husèn nyoe nakeuh salah sabôh kueh yang geupeuget deungen teupong breuh bit dan na geujampu deungen u. rasa jih mameh dan biasa jih tiep rumôh di Aceh sabe na geuhidang kueh nyoe.

Neuteumeung Update Artikel Gratis!

Pulōt | Translete Bahasa Indonesia

Pulōt adalah salah satu jenis makanan/kue yang di buat dari beras ketan, yang awal mulanya di kukus dengan menggunakan campuran santan, di kukus nya pun sampai 2 kali kukus, dan ada juga yang mengukusnya hingga tiga kali tergantung dari tingkat kelembutan yang di inginkan oleh si pembuatnya.
setelah di kukus barulah beras ketan tadi di bungkus dengan menggunakan daun pisang dan di bakar/di panggang di atas tungku. proses pembakaran nya ini hingga menghasilkan ketan yang beraroma khas, dan barulah ketan yang di bakar tadi menjadi makanan yang dalam bahasa aceh di namakan dengan :

Pulōt

Berhubung pulōt adalah makanan yang berbahan dasar ketan, maka tidaklah sempurna jika Admin tidak memposting jenis-jenis ketan, jenis-jenisnya sebagai berikut :
  1. Ketan Putih
  2. Ketan Hitam
Ketan Putih
Ketan Hitam
Setelah kita mengenal jenis-jenis ketan, maka saatnya kita mengenal jenis-jenis dari pada pulōt itu sendiri,yaitu di mulai dari :
  • Pulōt Panjang 
Disebut Pulōt panjang karena bentuknya yang memanjang, seperti gambar berikut :
  • Pulōt Persegi

Sekian postingan Admin kali ini yang bertemakan translete bahasa dari postingan bahasa Aceh. semoga bisa bermanfaat dan bisa di bagikan kesemua orang.
Jangan lupa ikuti postingan selanjutnya dari blog AGEUTANYOE ini. terimakasih dan salam sukses.
Yang ingin baca dengan bahasa Aceh, bisa klik tulisan Baca Di Sini di bawah ini :

Neuteumeung Update Artikel Gratis!

Marke | Ukheu U Aceh

Assalamualaikum wr,wb

Syukur ngôn pujoe mandum meuwoe kéu poë Allah, Seulaweut sajan mandum keu Rasulullah.

Nibak uroe yang meubahgia nyoe Admin meuneuk tuleh bacut b’haih kueh atawa makanan yang kayem geuhidang keu jamé léé ureung Aceh wate uroe raya teuka, kueh nyoe geupeunan deungen kueh :

MARKE

Marke nakeuh salah saboh jeuneh kueh yang na di Aceh yang geuhidang wate na jamé yang jak keununjoeng u rumoh.
Courtesy Of Google

Meunyoe di jawa kueh marke nyoe jikheun deungen kueh wijen, dan na chit yang kheun deungen kue ukheu u, yang cara peuget jih yaitu campuran antara tepong breuh leukat deungen tepong kanji yang geukacho deungen boh manok dan saka, meunan keuh tahap peuget kueh marke nyoe.